Tel:
+421 915 967 950
+421 901 777 281

LUCIDUM s.r.o.
Rázusova 1 040 01 Košice

Napísali o nás

Noviny MY, 2010

Existujú len choroby, ktoré nevieme liečiť

MUDr. Danica Nagyová sa už desať rokov venuje liečeniu pacientov pomocou celostnej medicíny. V septembri 1997 založila centrum celostnej medicíny v Košiciach. Dnes navštevuje a pomáha chorým ľuďom po celom Slovensku./p>

"Neuspokojovala ma liečba pacientov zaužívaným spôsobom. Pôsobila som ako psychiater a zdalo sa mi, že svojim pacientom pomáham len veľmi málo, že sú chorí napriek tomu, že im predpisujem psychofarmaká," hovorí lekárka o svojom rozhodnutí výskúšať inú metódu liečenia. Celostná liečba predpokladá komplexný pohľad na ľudský organizmus a hľadá príčinné súvislosti jednotlivých chorôb. Podľa tejto metódy sa vychádza z toho, že choroba je biologický proces, pri ktorom sa organizmus snaží zbaviť toxínov, ktoré ho ohrozujú. Každá choroba ma niekoľko fáz. Podľa osobných skúsenosti Danica Nagyová tvrdí, že sa jej darí vrátiť chorobu zo štadia degeneratívneho do štadia neškodného. Ostatné je v rukách pacienta, jeho životosprávy a dlhodobého usilovania o zdravie. Najskôr človek musí chcieť byť zdravý a potom musí využiť všetky dostupné informácie, ktoré pomáhajú vyliečeniu. Ide o dlhodobý proces, ktorý nikdy nekončí. Významným medzníkom pri vývoji celostnej metódy, bolo skonštruovanie prístroja na meranie a vyhľadávanie akupunktúrnych bodov. Vychádza sa pritom zo starého činského liečitelského umenenia pomocou akupunktúry. Stav jednotlivých orgánov sa premieta do akupunktúrnych dráh a meraním ich elektrického potencialu je možné veľmi rýchlo zistiť, či sa jedná o zápal alebo degeneráciu daného orgánu.

"Nebola som ochotná prijať dogmu, že ľudské choroby sú nevyliečiteľné. Verím tomu, že všetky choroby sú liečiteľné, len niektoré nevieme liečiť," myslí si Danica Nagyová,ktorú podľa jej slov vlastné ochorenie donútilo naučiť sa liečiť sama. Preto sa rozhodla ísť získavať nové poznatky a sedem rokov pôsobila v tíme doktora Jonáša v Prahe. Vyhľadávajú ju ľudia z celého Slovenska, ktorí trpia nevyliečiteľnými chorobami a nevyliečiteľnými zdravotnými poruchami. Od nevyliečiteľných vyrážok, s ktorými si vraj nevie poradiť ani kožný lekár, cez rôzne alergie, chronické zápaly močových ciest, obtiaže tráviaceho charakteru, až po cievne ochorenia. "Mala som pacientku, ktorá trpela sklerodermiou, ktorá sa považuje za nevyriešiteľné autoimunitné ochorenie. Vyliečila som ju a dnes nemá žiadne zdravotné potiaže," spomína si na svoj najväčší úspech vo svojej snahe prinášať ľuďom zdravie.

"Dokážem ovplyvniť všetky chronické ochorenie a zápaly vrátane arterosklerózy, gynekologické problémy, zápaly prostaty, poruchy imunity, kožné infekcie," tvrdí o sebe lekárka. Keď ochorela na vysoký krvný tlak, odmietla užívať chemické lieky. To ju priviedlo k bylinným esenciám a vhodného spôsobu stravovania, ktoré by ochorenie liečili. Danica Nagyová je autorkou veľmi účinného liečebného systému, v ktorom sa pod pojmom liek rozumie nosoda, alebo bylinná esencia. Nosoda je homeopatický zriedená informácia umrtveného víru, alebo baktéria, ktorá spôsobuje ochorenie. Bylinné esencie sú ručne vyrobené bylinné prostriedky z tepelne neupravených rastlín. "Existuje univerzálny spôsob stravovania vhodný pre všetkých ľudí," myslí si lekárka. Podľa jej názoru je najškodlivejšou potravinou múka. "Ľudia by mali vymeniť všetko, čo je vyrobené z múky, pretože obsahuje lepok, ktorý sa prilepí na črevnú stenu. Predpokladá sa že tento je príčinou anorganických usadenín na žlčových a vylučovacích cestách," odporúča, pretože táto potravina vraj zanáša ľudský oraganizmus. Okrem toho je potrebné vyvarovať sa kombinácii všetkých druhov cukrov. Cukry spolu s obilninami tvoria tú zložku potraviny, na ktorej trávenie človeka vo svojej genetickej výbave nemá informácie. " Človek by mal konzumovať prevažne bielkovinovú stravu. Tým nemyslím len živočišné, ale bielkoviny z akýchkoľvek zdrojov, pretože sú dôležité pre našu imunitu. Do našej stravy treba opäť vrátit konzumáciu vajec, syrov a mliečných výrobkov," zhrnula na záver svoje rady Danica Nagyová.